Plince z pomoćką, dzyndzałki czy wareniki – tego wszystkiego możecie skosztować podczas rozpoczętej majówki w restauracji City Club w Kętrzynie. Właśnie rozpoczął się tam „długi weekend” z daniami regionalnymi.
- Na majówkę przygotowaliśmy dodatkową wkładkę do menu, z daniami naszego regionu. Będą plińce, dzyndzałki i wiele innych specjałów Warmii i Mazur - informuje Aneta Pietras, właścicielka restauracji City Club.
Niewykluczone, że „królową” kętrzyńskiej majówki zostanie Niedźwiedzia polewka, a więc zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami, włoszczyzną i wędzonym białym serem, serwowana w chlebie. To autorskie danie restauracji City Club, nawiązujące do herbu Kętrzyna. Warto też spróbować wareników i placka mazurskiego, a w odwodzie pozostają słynne już burgery, za które kętrzyńska restauracja była już nawet wyróżniana.
- To nie jedyne nasze wyróżnienie. Otrzymaliśmy też odznakę rekomendacji Restaurant Guru. To jeden z najpopularniejszych na świecie serwisów kulinarnych, z którego korzysta miesięcznie ponad 30 milionów użytkowników - dodaje Aneta Pietras.
Tym samym restauracja City Club znalazła się się wśród stu najlepszych restauracji klubowych w Polsce w 2024 roku! Czy to jeszcze niewystarczająca rekomendacja do odwiedzenia lokalu przy ul. Lanca w Kętrzynie podczas rozpoczętego właśnie „długiego weekendu”?
Spieszcie się więc z rezerwacją stolików. Można to zrobić pod numerem telefonu 89 753 14 48. rm
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz