Zamknij

Pomysł na majówkę? Regionalne specjały w restauracji City Club

09:24, 01.05.2025 Aktualizacja: 09:25, 01.05.2025
Skomentuj Fot. City Club Restauracja & Kręgielnia Fot. City Club Restauracja & Kręgielnia

Plince z pomoćką, dzyndzałki czy wareniki – tego wszystkiego możecie skosztować podczas rozpoczętej majówki w restauracji City Club w Kętrzynie. Właśnie rozpoczął się tam „długi weekend” z daniami regionalnymi.

 

- Na majówkę przygotowaliśmy dodatkową wkładkę do menu, z daniami naszego regionu. Będą plińce, dzyndzałki i wiele innych specjałów Warmii i Mazur - informuje Aneta Pietras, właścicielka restauracji City Club.

Niewykluczone, że „królową” kętrzyńskiej majówki zostanie Niedźwiedzia polewka, a więc zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami, włoszczyzną i wędzonym białym serem, serwowana w chlebie. To autorskie danie restauracji City Club, nawiązujące do herbu Kętrzyna. Warto też spróbować wareników i placka mazurskiego, a w odwodzie pozostają słynne już burgery, za które kętrzyńska restauracja była już nawet wyróżniana.

- To nie jedyne nasze wyróżnienie. Otrzymaliśmy też odznakę rekomendacji Restaurant Guru. To jeden z najpopularniejszych na świecie serwisów kulinarnych, z którego korzysta miesięcznie ponad 30 milionów użytkowników - dodaje Aneta Pietras.

Tym samym restauracja City Club znalazła się się wśród stu najlepszych restauracji klubowych w Polsce w 2024 roku! Czy to jeszcze niewystarczająca rekomendacja do odwiedzenia lokalu przy ul. Lanca w Kętrzynie podczas rozpoczętego właśnie „długiego weekendu”?

Spieszcie się więc z rezerwacją stolików. Można to zrobić pod numerem telefonu 89 753 14 48. rm

 

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%