W Karolewie odbyły się warsztaty kulinarne w ramach Akademii Smaków Warmii i Mazur. Zajęcia były skierowane do kół gospodyń wiejskich z terenu gminy Kętrzyn.
Warsztaty przeprowadził doświadczony kucharz, Arkadiusz Marszałek. Pod czujnym okiem Pawła Bobrowskiego, wójta gminy Kętrzyn, panie sześciu kół gospodyń wiejskich miały okazję przygotować dania z kaszy. Wśród nich znalazły się smażone pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i wędzoną śmietaną, krupnik na kaczce i pęczotto.
W warsztatach udział wzięły koła z Karolewa, Nowej Wsi Kętrzyńskiej, Linkowa, Martian, Smokowa i Nakomiad. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego.
Organizatorzy i uczestnicy dziękują Janowi Mickiewiczowi, dyrektorowi Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie oraz pracownicom szkoły: Dorocie Kuchcińskiej i Teresie Wawrzynowicz, za udostępnienie kuchni na potrzeby warsztatów kulinarnych. red
fuuuu17:04, 30.04.2024
wszystko z nawozami od polskich rolników i trujące
Leczyć go na głowę05:53, 01.05.2024
Wędzona śmietana w przepisie serwuje ? żeby go kleszcze zjadły...tego czuba niedorobionego
Nawrocki na prezydenta !!! Trzaskowski kościoły nawet likwiduje ,krzyże ściąga
oby nie Trzask
19:56, 2025-05-16
Groźni Gruzini opuścili Kętrzyn
chyba raczej to ukraińcy nie gruzini
sio im
13:11, 2025-05-16
Groźni Gruzini opuścili Kętrzyn
Ile czasu gruzini przebywali w ośrodku na koszt Państwa Polskiego? Na informacje ile kosztował ich pobyt i transport do kraju oraz skąd środki na ten cel już zabraklo rzeczniczce wiedzy czy odwagi?
Czytelnik
11:46, 2025-05-16
Groźni Gruzini opuścili Kętrzyn
Wystawę mamy o Straży Granicznej w latach Polski przedwojennej,polecam ją wszystkim funkcjonariuszom SG i nie tylko i ich rodzinom także a gdzie przy urzędzie pracy stoją duże tablice nikt nie przeoczy a ogląda się znakomicie i tekst pisany jest tak podany przystępnie i bez patosu i etosu.
Zbyszek
10:38, 2025-05-16
0 0
Wszędzie jak okiem sięgnąć w okolicy rośnie rzepak i teraz zaczyna kwitnąć -pyli niesamowicie dla
alergików umila życie.Skad mąka na chleb,z Ukrainy ?