W Karolewie odbyły się warsztaty kulinarne w ramach Akademii Smaków Warmii i Mazur. Zajęcia były skierowane do kół gospodyń wiejskich z terenu gminy Kętrzyn.
Warsztaty przeprowadził doświadczony kucharz, Arkadiusz Marszałek. Pod czujnym okiem Pawła Bobrowskiego, wójta gminy Kętrzyn, panie sześciu kół gospodyń wiejskich miały okazję przygotować dania z kaszy. Wśród nich znalazły się smażone pierogi z kaszą gryczaną, grzybami i wędzoną śmietaną, krupnik na kaczce i pęczotto.
W warsztatach udział wzięły koła z Karolewa, Nowej Wsi Kętrzyńskiej, Linkowa, Martian, Smokowa i Nakomiad. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego.
Organizatorzy i uczestnicy dziękują Janowi Mickiewiczowi, dyrektorowi Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie oraz pracownicom szkoły: Dorocie Kuchcińskiej i Teresie Wawrzynowicz, za udostępnienie kuchni na potrzeby warsztatów kulinarnych. red
fuuuu17:04, 30.04.2024
wszystko z nawozami od polskich rolników i trujące
Leczyć go na głowę05:53, 01.05.2024
Wędzona śmietana w przepisie serwuje ? żeby go kleszcze zjadły...tego czuba niedorobionego
zbychu08:23, 06.05.2024
0 0
Wszędzie jak okiem sięgnąć w okolicy rośnie rzepak i teraz zaczyna kwitnąć -pyli niesamowicie dla
alergików umila życie.Skad mąka na chleb,z Ukrainy ?