Telewizja Polska wyemitowała kolejny odcinek programu „Okrasa łamie przepisy”. Tym razem znany kucharz zaprezentował swoje innowacyjne podejście kulinarne na terenie Wilczego Szańca.
W programie, który ukazał się na antenie TVP1 sobotnim, wczesnym popołudniem, Karol Okrasa przygotował „szmurkul”, czyli duszoną kapustę z cebulą, grzybami i marynowanymi udkami z kurczaka, „dzyndzałki” - pierogi z farszem z topinamburu i sera, w sosie z palonego masła, szałwii i orzechów oraz „plińce z pomoćką”, a więc placki ziemniaczane z pastą z twarogu i wędzonej ryby.
Program z Karolem Okrasą w Wilczym Szańcu można obejrzeć na stronie internetowej vod.tvp.pl. rm
Bez przepisu19:13, 09.09.2023
Dziękuję,kucharzę ale tego Pana przepisy ładnie smakują ale i drogo kosztują.Wolę danie cygańskie
jak da się wszystko co w domu ma się.Polecam sklep mięsny Pana Popowicza w którym można kupić
mięso z kością na zupę wymarzoną,tanio jak barsz a jak smakuje-palce lizać-Smacznego.
Leniwe12:25, 13.09.2023
0 0
Tym co dali łapki w dół polecam bar mleczny,ale i tam dań nie docenią.