Gospodynie z gminy Kętrzyn wzięły udział w trzeciej edycji warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Do Olsztyna udało się sześć gospodyń.
Warsztaty prowadzone były przez Michała Arciszewskiego, doświadczonego szefa kuchni Zmokłej Kury Studia Kulinarnego. Zajęcia zostały poprzedzone wykładem, spójnym tematycznie z częścią warsztatową.
- Temat warsztatów nawiązywał do tradycji Warmii i Mazur oraz do wykorzystania produktów lokalnych i naturalnych – relacjonują uczestniczki warsztatów.
W ramach warsztatów, panie z kół gospodyń wiejskich z Nowej Wsi Kętrzyńskiej, Ale Babki z Nakomiad, Słowiki ze Smokowa oraz Wopławianki z Wopławek samodzielnie przygotowały zupę rybną mazurską oraz wsparły swoimi umiejętnościami i wiedzą inne koła z województwa warmińsko-mazurskiego w przygotowaniu potraw: filetu z kaczki sous-vide z dzyndzałkami w maślano winnym sosie i sosem żurawinowym oraz pierniczków „brukowców”. red
Pracownik kętrzyńskiej firmy złapany na kradzieży
Premie Wigilijną sobie odbierali🤣
Stan
17:18, 2025-12-19
Pracownik kętrzyńskiej firmy złapany na kradzieży
Trzeba być skończonym *%#)!& by to zrobić
Pracoholik
12:11, 2025-12-19
Pracownik kętrzyńskiej firmy złapany na kradzieży
...no co? całe życie mu mówili "róbta co chceta" a nagrodą będzie "łódstok" no, zaczęło się dorosłe życie "życie na kredycie" a brak kasy to szok, a praca niesatysfakująca... no, a telewizor rządowy mówi że się należy to se wziął...
dziecko Ofsiaka...
07:21, 2025-12-19
Pracownik kętrzyńskiej firmy złapany na kradzieży
Masakra, dostał pracę i okrada pracodawcę. Podajcie dane żeby uprzedzić kolejnych pracodawców.
Mario
22:09, 2025-12-18
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz