Zamknij

Karczma Berta w debacie o dobrym jedzeniu i jego przyszłości

08:53, 22.11.2024 . Aktualizacja: 08:53, 22.11.2024
Skomentuj Karolina i Wojciech Kaczorowscy podczas debaty w Hotelu Krasicki. Fot. Facebook.com Karolina i Wojciech Kaczorowscy podczas debaty w Hotelu Krasicki. Fot. Facebook.com

Produkcja żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach, kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki - to tematy konferencji, która miała miejsce w Hotelu Krasicki w Lidzbarku Warmińskim. Uczestniczyli w niej właściciele popularnej Karczmy Berta w Świętej Lipce, jedyni w naszym powiecie członkowie sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury.

 

Zorganizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego konferencja, która odbyła się w dniach 20-21 listopada, zgromadziła władze województwa, członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury oraz wielu ekspertów.

- Godziny rozmów, tony wiedzy i miliony pomysłów. Nie mogło nas tam zabraknąć! Dziękujemy, że mogliśmy mieć swój głos w debacie o regionalnym jedzeniu i jego przyszłości, i za wspaniałą organizację wydarzenia. Teraz tylko trzeba zrealizować te pomysły, które zrodziły się w kuluarach i wykuć to, co na warsztatach - relacjonuje Karolina Kaczorowska.

Karczma Berta jest jedyną restauracją w naszym powiecie, która otrzymała certyfikat członka sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury. W całym województwie warmińsko-mazurskim jest szesnaście takich podmiotów. rm

 

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%