Produkcja żywności wysokiej jakości na Warmii i Mazurach, kreowanie marki, nowe rozwiązania, dobre praktyki - to tematy konferencji, która miała miejsce w Hotelu Krasicki w Lidzbarku Warmińskim. Uczestniczyli w niej właściciele popularnej Karczmy Berta w Świętej Lipce, jedyni w naszym powiecie członkowie sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury.
Zorganizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego konferencja, która odbyła się w dniach 20-21 listopada, zgromadziła władze województwa, członków sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury oraz wielu ekspertów.
- Godziny rozmów, tony wiedzy i miliony pomysłów. Nie mogło nas tam zabraknąć! Dziękujemy, że mogliśmy mieć swój głos w debacie o regionalnym jedzeniu i jego przyszłości, i za wspaniałą organizację wydarzenia. Teraz tylko trzeba zrealizować te pomysły, które zrodziły się w kuluarach i wykuć to, co na warsztatach - relacjonuje Karolina Kaczorowska.
Karczma Berta jest jedyną restauracją w naszym powiecie, która otrzymała certyfikat członka sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury. W całym województwie warmińsko-mazurskim jest szesnaście takich podmiotów. rm
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz