Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie jest szkołą z wyjątkowo ciekawą ofertą zawodów. Jednym z nich jest technik żywienia i usług gastronomicznych. Dlaczego? Choćby dlatego, że pod czujnym okiem nauczyciela można nauczyć się nie tylko gotowania, ale również sporządzania... drinków. Oczywiście bezalkoholowych.
Profesjonalny bar, barmańskie przybory, oryginalne receptury i do dzieła! Zajęcia praktyczne z obsługi konsumenta z klasą czwartą prowadzi Krystyna Szerszeń, a tematem jest praktyczne przygotowanie napojów mieszanych. Prawidłowe przygotowanie napoju mieszanego wymaga starannego wykonania szeregu czynności, w których istotną rolę odgrywa ich właściwa kolejność. Uczniowie z zapałem i odpowiednią wiedzą wykonują wszystko krok po kroku. I barwne bezalkoholowe drinki gotowe! A zdjęcia są tylko dowodem barmańskich umiejętności uczniów.
Janina Fąderska
Fot. Angelika Krzynowek
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz