Brud i owady w kuchni. Tak karmili ludzi restauratorzy z Barcian!

Brud i owady w kuchni. Tak karmili ludzi restauratorzy z Barcian!

Brudne lodówki, owady latające po kuchni i niedomyty sprzęt produkcyjny – to tylko niektóre uchybienia, wskazane przez Sanepid podczas kontroli restauracji w Barcianach. Jakby tego było mało, inspektorzy znaleźli też przeterminowane produktu spożywcze.

 

(…) Niedawno znaleźliśmy się w posiadaniu tego protokołu. Jego zapisy są w ogromnej części wręcz zatrważające. Okazuje się bowiem, że podczas kontroli pracownicy Sanepidu wykryli m.in. brudne urządzenia do przygotowywania posiłków, niewłaściwej jakości produkty spożywcze czy też brak odpowiedniego wyposażenia higienicznego: mydła i ręczników. Ponadto, jak czytamy w protokole, „w kuchni właściwej zaobserwowano obecność pojedynczych latających owadów (much)”, a urządzenia chłodnicze do przechowywania produktów gotowych były „brudne, klejące i pokryte ciemnym nalotem”. Uwagę przykuwa też sposób przechowywania sztućców jednorazowych (wśród worków na odpady) oraz jajka po terminie przydatności do spożycia.

Niestety, tego, w jakich warunkach dziś przygotowywane są potrawy w firmie Elżbiety B. nie udało nam się ustalić. Właścicielka lokalu odmówiła nam wypowiedzi…

 

Cały artykuł w najnowszym wydaniu gazety: tk-logo

 

 

 

 

Zdjęcie główne jest ilustracją do tekstu. Fot. rmf24.pl

Podobne artykuły
65  
    • zbych
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Francuski kucharz powiedział wybieraj czy chcesz ładnie czy smacznie zjeść-wybieraj. 🙂

    Odpowiedz
    • pierożki
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Pokaż mi jakikolwiek lokal gastronomiczny na terenie powiatu gdzie sanepid nie znajdzie jakichś uchybień. Zawsze coś się znajdzie, więc nie rób z tego faktu wielkiego halo. A może zamieść protokoły pokontrolne sanepidu z lokali restauratora z Kętrzyna. Nie pokażesz, bo płaci ci za reklamę

    Odpowiedz
    • karin
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    muchy wszedzie latają i wlecą nawet w sanepidzie pełno ich

    Odpowiedz
      • Joanna
      • Dodano 22 kwietnia 2017

      Karin, ale w sanepidzie nie jesz .
      „Sprzęt produkcyjny niedomyty”?
      O matko i córko!

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 23 kwietnia 2017

        Czyścioszka się znalazła a co masz pod tipsami a zęby umyłaś ? Najlepszą oceną są klienci

        Odpowiedz
    • Fuj
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Kur..a jak chcecie to jedzcie ten stąd, ale nie mówcie że nic się nie dzieje.
    Wolny wybór. A tak na marginesie to jakoś mnie to nie dziwi że tam tak jest, wystarczy popatrzeć na właścicieli.

    Odpowiedz
    • pi
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Tam nie jest tak jak wynika z tego tekstu

    Odpowiedz
      • Wiola
      • Dodano 22 kwietnia 2017

      Dokładnie. Ja tam jadam jak jestem na Mazurach i nigdy nie miałam żadnych złych doświadczeń a właściciele to naprawdę bardzo mili ludzie

      Odpowiedz
      • ...
      • Dodano 24 kwietnia 2017

      Jest dużo gorzej.

      Odpowiedz
    • pi
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Ja lubię potrawy od nich, bo są smaczne. A w domu jak robicie jedzenie to wszystko jest sterylne i nie latają muchy?

    Odpowiedz
      • @pi
      • Dodano 24 kwietnia 2017

      czy wam odbiło? W miejscu gdzie się robi żarcie musi być czysto i koniec kropka.
      Smakuje wam ok, nie przeszkadza syf ok., ale nie znaczy że wszystkim to pasuje.
      Normalni ludzie gotują w czystym i tego też wymagają od tego typu miejsc.
      Jak robimy w domu to mamy czysto i sterylnie, a ty PI jak masz inaczej, to gratuluję .
      Brudasom brud nie przeszkadza i tyle.

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 24 kwietnia 2017

        Z zasady gotuje się w kuchni – pewno gotowanie na ognisku,grilu napawa Ciebie odrazą a Ty czyścioszku pewno to robisz w labolatorium. Miałem kumpla dziwny chłop opowiadał że on całuje tylko w policzek nie w usta bo tam są płyny ustrojowe i takie tam bzdury,pojechał do Egiptu i przez tydzień nie wychodził z WC taką miał sraczkę jaki jest z tego wniosek – brak odporności . Pozdrawiam

        Odpowiedz
    • Jan
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Oj Majchrzak ma uprzedzenia do Barcian – bo to była ostatnia posada Majchrzaka w Barcianach

    Odpowiedz
      • Zbyshek
      • Dodano 22 kwietnia 2017

      Na zmywaku czy w szatni?

      Odpowiedz
        • gUrsky
        • Dodano 22 kwietnia 2017

        Był dyrektorem GOKu

        Odpowiedz
    • kris
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    ketrzynski sanepid nie pozwoli na to aby w lokalach bylo brudno . Zastanawia mnie fakt kto ma korzysc z oczerniania tych ludzi. Zycze panu redaktorowi aby przepracowal w gastronomii choc kilka dni albo zeby otworzyl sobie loka gastronomiczny . Powodzenia . Ketrzynska rzeczywistosc jest okropna , jedynym dobrym lokalem jest lokal faworyzowanego kolegi .Mam nadzieje , ze ktos kiedys przeswietli interesiki tego kolegi . Sasiednie miasta rozwijaja sie otwieraja u nas lokale gastronomiczne ,wszystkie okoliczne piekarnie robia u nas biznes .Nasuwa sie pytanie dlaczego obcy biznes tak dobrze sie ma w Ketrzynie,ilu Ketrzynian otworzylo biznesy w sasiednich miastach? Atmosfera w naszym miescie jest okropna , male firmy nie maja zadnego wsparcia ze strony wladzy ani ze strony spoleczenstwa ,tylko krytyka z kazdej strony . Nikt nie wie jaki to ciezki chleb ,nikt nie wie jak sie obecnie pracuje z osobami zatrudnionymi. Zakonczyl dzialalnosc dobry lokal w centrum miasta prosze zatem wyobrazic sobie jak sie maja pozostale ,jeszcze troche jadu a reszta zrobi to samo . Taki to slodki chleb.Wiecej powsciagliwosci w wydawaniu opinii .Karma wraca.

    Odpowiedz
      • Rysiozklanu
      • Dodano 23 kwietnia 2017

      Kris w 100 % masz rację podpisuję się pod tym co napisałeś nic dodać nic ująć.Pozdrawiam

      Odpowiedz
      • Krzysiek
      • Dodano 24 kwietnia 2017

      A co ma pirnik do wiatraka. Owszem w Kętrzynie ciężko prowadzi się biznes. Gastronomia to ciężki chleb, ale to nie tłumaczy takich uchybień i takiego niechlujstwa, żeby było czysto, wystarczy dbać anie tak tylko się pieścić. Do tego nie trzeba kasy, wystarczy być czystym i dbać o czystość.

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 24 kwietnia 2017

        Drogi Krzysiu jedno pytanie byłeś tam ,jadłeś ? jeżeli nie to nie zabieraj głosu.

        Odpowiedz
          • Tadek
          • Dodano 24 kwietnia 2017

          Ja jadłem i przez tydzień odbijało mi się ropą naftową

          Odpowiedz
            • Rysiozklanu
            • Dodano 24 kwietnia 2017

            Może zatankowałeś nie to co trzeba na dystrybutorach są oznaczenia PB 95 , ON musisz uważnie czytać Tadeuszu

          • Ktzysztof
          • Dodano 25 kwietnia 2017

          Byłem i jadłem niestety. Dwie stypy zaliczone. Dzisiaj bym nie jadł.
          Uwierz że czystością ten lokal nie grzeszy.

          Odpowiedz
    • karin
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    u tych z sanepidu napewno jest syf i brud w domach ,muchy latają i mrówki po stole chodzą koło brudnych talerzy

    Odpowiedz
      • %karin
      • Dodano 25 kwietnia 2017

      Ale jesteś debilu. U nich w domach to może być co sobie chcą tak jak u Ciebie ale lokalu gastronomicznym to już nie może.

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 25 kwietnia 2017

        A kto się przezywa ten sam się tak nazywa i co na to odpiszesz ? Zalecam dla tej nazywającej innych debilami – tryknij baranka w ścianę powinno pomóc ostrzegam może boleć.

        Odpowiedz
          • %karin
          • Dodano 25 kwietnia 2017

          N8c. Z brudasami nie gadam.

          Odpowiedz
            • Rysiozklanu
            • Dodano 25 kwietnia 2017

            Widzisz pomogło ! ! ! ale nie stosuj tego za często.Bo to jest jak lekami przedawkowanie szkodzi

    • Pan M
    • Dodano 22 kwietnia 2017

    Czytam te komentarze i oczom nie wierzę. Co to jest? Masowy przypadek syndromu sztokholmskiego, czy lokalna skłonność do masochizmu? Spore miasto, a poziom myślenia obywatelskiego rodem z obozu w Sobiborze? Jednego zatłukli… ufff, dobrze, że tym razem nie mnie? Kris masz rację, ale odpowiedz sobie na pytanie, czy przypadkiem sam nie przyczyniłeś się do tego stanu? Wybory? Co to jest, prawda? Dla dużej części Kętrzynian to jakaś abstrakcja. No bo co mnie to obchodzi. Błąd. Lokalna polityka to nie abstrakcja.To nie katastrofa smoleńska lub lansowanie homoseksualizmu. To nie to. Powtarzam: TO NIE ABSTRAKCJA!!! Polityka lokalna to cena wody i odprowadzania ścieków. To cena wywozu śmieci i wysokość podatku od nieruchomości. To również podejście do tematu lokalnego biznesu i problemu bezrobocia. Kętrzyn 20 lat wozi się z problemem, który można rozwiązać w 4-5 lat i ciągle to miasto głosuje na tych, którzy mu regularnie pokazują środkowy palec. A Ty Kris na kogo głosowałeś? Z ciekawości pytam? Na burmistrza, który ze skwerku przy Sezamie przegonił fast-food’y i kwiaciarki żeby zorganizować wystawkę fotograficzną jak to drzewiej bywało w Kętrzynie? Bywało panie Hećman, bywało. Zanim żeś się pan nie wykazał. A może Panie Kris głosował Pan na współpracujących z burmistrzem radnych z kętrzyna 2000 lub platformy? No to jeśli tak, to gratuluję. A może odpowiada Panu opcja „powiatowa”, hmmm? Przypomnę. Jeden funkcyjny z PUP był dumny, że dysponuje taaaaką kasą, którą dopłaci każdemu kto wyjedzie z Kętrzyna i znajdzie pracę poza miastem czy powiatem. Facet był dumny z tego, że może czynnie pomagać w wyprowadzaniu kapitału ludzkiego z miasta z problemem demograficznym??? Szok!!! O drenażu kapitału Kętrzyna pisał przecież i mówił radny Rypina. No tak, ale to abstrakcja. Po serii jego artykułów Kętrzyn dopiero załapał, że coś „nie hallo” z wyprowadzeniem kasy na ośrodek w Przystani w sąsiednim powiecie. Czasami myślę, że to jest benedyktyńska praca u podstaw, niczym w dziewiętnastowiecznej wsi z ciemnotą, wszawicą i analfabetyzmem. Co jeszcze musi się wydarzyć, żeby Kętrzyn się obudził? Czy destrukcyjna polityka musi osiągnąć absolutne dno? Czy zaporowe ceny w dotkniętym hiperbezrobociem mieście, muszą doprowadzić do masowych egzekucji komorniczych i ludzkich dramatów??? Panie Rypina, przywołałem Pańskie nazwisko, nie znam Pana osobiście, ale trzymam za Pana kciuki. Zbuduj Pan obywatelski ruch społeczny bez barw dużej polityki i zrób Pan chociaż połowę tego, o czym Pan wielokrotnie (podziwiam spokój) mówił. Jeśli to się uda, Kętrzyn będzie najlepszym miejscem do życia. Jestem o tym przekonany. Pozdrawiam.

    Odpowiedz
      • Rysiozklanu
      • Dodano 23 kwietnia 2017

      Masz rację jeżeli chodzi o diagnozę tego co się u nas dzieje.Naczelny esteta niszczy drobną przedsiębiorczość pod płaszczykiem dbania o estetyką miasta myśli że kwiatki przyciągną inwestorów. Ciekaw jestem kto zapłaci za posadzone i zmarżnięte kwiaty pewno to też spora sumka się uzbiera.Odnośnie Pana Rypiny też się zgadzam ma odwagę i jaja niech się tylko odetnie od dobrej zmiany i będzie OK. Co

      Odpowiedz
        • Czytelnik
        • Dodano 23 kwietnia 2017

        Jaja niestety -jak czytam -przeterminowane .

        Odpowiedz
          • Rysiozklanu
          • Dodano 23 kwietnia 2017

          A ja niedawno ugotowałem przeterminowane jaj i żyje . Ale trzeba mieć jaja a nie pisać o nich. Ponad rok temu rozmawiałem z byłym mieszkańcem Kętrzyna który jest kierownikiem sali w Londynie . Sanepid tam nikt o czymś takim nie słyszał tyle w temacie

          Odpowiedz
          • @czytelnik
          • Dodano 23 kwietnia 2017

          Może o innych jajach czytałeś. 🙂

          Odpowiedz
    • barciany
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    Mieszkam tu od dawna i wiem jak tam jest nie ma co sie oszukiwac tam zawsze byl syf.

    Odpowiedz
    • zbych
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    Dawniej nasi przodkowie na mchu jadali,glinianych naczyń używali i krzemienne noże używali.

    Odpowiedz
    • karin
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    od ekologii debile z urzędu mają mózgi wyprane i są pojebani

    Odpowiedz
    • Ewka
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    Dobrze że są media które pokazują takie rzeczy . A moja koleżanka chciała tam chrzciny robić !!!!!!

    Odpowiedz
    • do rysiu z klanu
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    Do RYSIUZKLANU . Ty obrońca uciśnionych ? Tam był syf od zawsze w korszach jak sprzedawali koło stokrotki to wchodząc do punktu sprzedaży trzeba było nos zatykać bo taki smród był jak państwo B. nie umieją punktu utrzymać w czystości to co dopiero ma być w kuchni ? Ta knajpa powinna zostać zamknięta … Knajpa lub poprostu nazwijmy po imieniu SPELUNA …

    Odpowiedz
      • Rysiozklanu
      • Dodano 23 kwietnia 2017

      A ja tam jestem obrońcą normalności i zdrowego rozsądku nikt nikogo nie zmusza aby tam chodził . Jakoś klienci nie narzekali i dopiero super urząd zobaczył tam latające czy fruwające owady.Niech rynek reguluje a nie urzędnicy. Jak ktoś lubi jeść z koryta to niech je kogoś innego stać na drogie restauracje to jego sprawa.Bylem w wojsku i nie raz na poligonie jadło się z jednej menażki i jakoś żyje pewno wbrew normom ISO ileś tam. Z tym jest tak jak z ociepleniem klimatu,smogiem itp ktoś ma interes aby bić tą pianę a wierzący w czarne ludy łykają to jak czapla rybę.
      Ps. wolę być obrońcą uciśnionych niż szujnią i wazeliną. Droga EWO chrzci się w kościele (nie robi)

      Odpowiedz
        • Pan M
        • Dodano 23 kwietnia 2017

        Brawo. A już się bałem, że jestem osamotniony w takim myśleniu.

        Odpowiedz
        • Mazak
        • Dodano 25 kwietnia 2017

        rysiozklanu, lubisz syf to Twoja sprawa ale każdy normalny klient wymaga czystości i higieny w punktach gastronomicznych. W większości marketów w których byli już ich nie ma. Ciekawe dlaczego? nie wiecie? bo tam są normalni klienci i doceniają jakość i czystość.Proste.
        Moja kuzynka myślało o przyjęciu komunijnym żeby tam zrobić, bo to najbliżej, ale odwiedli ją wszyscy od tego szalonego pomysłu.

        Odpowiedz
          • Jan
          • Dodano 25 kwietnia 2017

          Drogi pisaczku – mazaczku czytaj ze zrozumieniem to naprawdę nie boli i nic nie kosztuje. Nie napisałem ze lubię syf a jedynie to aby klient decydował czy skorzysta z danej usługi czy nie a nie urzędnik .Proste jak budowa cepa mam nadzieję że taka argumentacja dotrze do ciebie.Pozdrawiam

          Odpowiedz
    • do speluny
    • Dodano 23 kwietnia 2017

    jestes sam syf jakich mało , smierdzisz capem

    Odpowiedz
      • Mazak
      • Dodano 25 kwietnia 2017

      Oj Janie Janie. Klient dopiero teraz ma wybór bo wybiera czysto czy nie. Idąc wiadomo gdzie wybiera nie czysto i to jego sprawa. Nie napisałeś że lubisz syf, ale skoro go akceptujesz i bronisz, to jasna sprawa, że lubisz. Inaczej się nie da, ale to też Twoja sprawa. Nie obchodzi mnie to. Lubę Barciany i uważam że mieszka tam dużo fajnych ludzi, którzy powinni mieć wiedzę i w końcu wybór, bo wcześniej go nie mieli. Teraz nich każdy sam się zdecyduje czy korzysta czy nie, bo posiada wiedzę o higienie. Pozdrawiam Janku i smacznego życzę.

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 25 kwietnia 2017

        Uwaga uwaga ludziska w Barcianach Mazak wam przekazuje wiedzę i daje wybór którego wcześniej nie mieliście na temat higieny. Uwaga uwaga nie biegajcie teraz za stodołę bo to niehigienicznie i mucha może ugryźć w cztery litery

        Odpowiedz
          • Mazak
          • Dodano 25 kwietnia 2017

          Nie obrażaj mieszkańców Barcian.
          Z tego co piszesz to brudasy a tak nie jest.

          Odpowiedz
            • Rysiozklanu
            • Dodano 25 kwietnia 2017

            To ty ich obrażasz uważając że nie potrafią sami wybrać – nic nie kumasz może tryknij baranka w ścianę powinno pomóc ostrzegam może boleć.

            • Pan M
            • Dodano 25 kwietnia 2017

            Dziurę wybije, a nie zrozumie. Wszak wolność wyboru, to przywilej ludzi wolnych, a nie mentalnych niewolników którym najlepiej służy system normatywno – nakazowo – zakazowy, oczywiście bazujący na normach unijnych… 😉

  1. Niech da ludziom pracować i zajmie się swoimi sprawami . Uważa się za lepszego. Takim artykułem krzywdę wyrządza więcej powściągliwości w wydawaniu opinii. Karma wraca.

    Odpowiedz
      • Ania
      • Dodano 25 kwietnia 2017

      Powściągliwości? czyli zamiatać pod dywan?
      Właściciela sami robią sobie krzywdę nie dbając o podstawowe zasady higieny.
      I nie kompromitujcie się , mówiąc że brud jest dobry. W swoich domowych kuchniach możecie mieć brudno, ale w miejscu gdzie robi się jedzenie na handel NIEEEEEE.

      Odpowiedz
        • Rysiozklanu
        • Dodano 25 kwietnia 2017

        Zawsze tak piszesz NIEEEEEE. Gzie ty przeczytałaś o zamiataniu pod dywan ? Wszyscy rozsądni piszą o możliwości wyboru. Nie rób w gacie i nie pisz bzdur – co tam takiego się wydarzyło ? doszło do jakiejś epidemii,zbiorowego zatrucia ?
        NIEEEEEE. tam urzędnik zobaczył latające stworzenia muchę naszą polską zobaczył normalnie jaja

        Odpowiedz
          • Ania
          • Dodano 25 kwietnia 2017

          Ja wybieram czystość ty wybierasz brud.
          W gacie robią ci co wolą brud-nie ja.
          Urzędnik zobaczył syf i jeszcze raz syf a nie muchę latającą.
          Lepiej zapobiegać niż leczyć. Stało się stało.
          Tam ludzie stypy robią i inne przyjecia.

          Odpowiedz
            • o rany!
            • Dodano 25 kwietnia 2017

            ale sprawa starsza niż te zbuki co je tam znaleźli. ta kobieta powinna teraz założyć sprawę w drugą stronę i walczyć o manipulowanie faktami. z tego co tu napisane to wygląda na sprawę świeżą, a to tylko vendetta po 2 latach

            • Rysiozklanu
            • Dodano 25 kwietnia 2017

            Droga Aniu czytaj ze zrozumieniem to naprawdę nie boli. Ale ty to jesteś prawdziwa dama ty się nie załatwiasz albo jak ty to piszesz nie robisz z ciebie motylki wynoszą a bąki puszczasz o aromacie Konwalii .
            ojej ludzie tam robią stypy i inne przyjęcia ale jak nie będzie restauracji to gdzie będą robić w stodole ?

    • Krystian
    • Dodano 25 kwietnia 2017

    Wraca, wraca. Kiedyś po przesadzonej imprezie przez dwa dni u mnie się wracała. 🙂

    Odpowiedz
      • kamil
      • Dodano 25 kwietnia 2017

      Hahahaa. Dobre. Poprawiłeś mi humor na całe popołudnie.

      Odpowiedz
    • kazek
    • Dodano 25 kwietnia 2017

    Przepraszam bardzo ,akto tam pracuje i bierze wynagrodzenie ? Moim zdaniem Sanepid powinien karac leniwe pracownice,ktore udaja ,ze pracuja i wlascicielowi zycza jak najgorzej .

    Odpowiedz
      • Kate
      • Dodano 26 kwietnia 2017

      Pracownice nie leniwe… A po drugie nikt nikomu nie życzy źle… Tutaj wszyscy żyją w zgodzie i pracują w miłej atmosferze. I nie wyoowiadaj się na ten temat jak nie masz o tym zielonego pojęcia 😀 zajmij się lepiej czymś pożytecznym a nie rozpisywaniem głupot… Do roboty LENIU ! Internet jest tylko dla mądrych ludzi 😀

      Odpowiedz
    • Wolf
    • Dodano 25 kwietnia 2017

    Do KAZEK. Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pracujący tam ludzie są dramatycznie wykorzystywani i źle traktowani przez właścicieli , mają narzucone tyle obowiązków że pracują ,,ponad normę ” I to że na kuchni znaleziono TYLKO takie uchybienia to ZASŁUGA tych ludzi ,że zdarzają i mają siłę tam jakkolwiek posprzątać. Dla właścicieli nie prządek ma znaczenie ,tylko ilość ,,więcej i szybciej. Za marne wynagrodzenie ‚jeśli to można to nazwać wynagrodzeniem, myślę że to bardziej policzek w twarz dla parownika, za pracę którą tam musi wykonać w fatalnej atmometrze stworzoną przez właścicielkę ,to prują nie naganie .Nie rozumiem dlaczego zwalasz winę na ludzi od których tam nic nie zależy

    Odpowiedz
      • Kate
      • Dodano 26 kwietnia 2017

      ,,WOLF” jesteś w błedzie. Piszesz głupoty, bzdury wymyślone. Żenada :/ pensje są w porządku, właściciele też… Więc skończ już naprawdę ! Widzę że kolejna osoba się bardzo nudzi 🙂 zajmijcie się robotą a nie plotkami, bo to już jest mega nudne. Mega 🙂

      Odpowiedz
    • Pracownica
    • Dodano 26 kwietnia 2017

    Do WOLF.Miło że Pan tak ostro staje w naszej obronie,ale pragnę Pana i innych czytelników poinformować iż od trzech lat pracuję w restauracji w Barcianach ,i to co Pan wypisuje to jest stek BZDUR .Może mi Pan wierzyć gdyby było tak jak Pan to opisuje to nie pracowała bym nawet jednego miesiąca, to nie jest zakład zamknięty.Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy ,dlaczego za nas pracowników Pan się wypowiada .Jeżeli ma Pan ochotę z nami porozmawiać to serdecznie pana zapraszamy. To tyle co mam do powiedzenie .Idąc dalej ,jeżeli ludzie wieżą w to co opisują w gazecie to nie mają bladego pojęcia o działalności gastronomi i o obowiązujących normach higienicznych .Jeżeli myślicie że Inspekcja Sanepidu robi kontrole tylko po to żeby sobie pogadać to jesteście w błędzie.Uczestniczyłam w wielu kontrolach więc mogę coś na ten temat powiedzieć ,gdyby było tak jak opisuje gazeta ,ten lokal już dawno był by zamknięty i by się nim zajęła prokuratura .Proszę żeby za nas się nie wypowiadać ,Pracownicy.

    Odpowiedz
      • WOLFIK
      • Dodano 26 kwietnia 2017

      No tak . Ale z tego „co opisuje gazeta” wynika iż sąd nie dopatrzył się w tym pisaniu nieprawdy . I to w dwóch instancjach !! Czyli co? – sanepid niedobry, gazeta niedobra i sąd niedobry ?? Tylko właścicielka restauracji cacy. No to skąd problem ?

      Odpowiedz
    • Pracownica
    • Dodano 26 kwietnia 2017

    WOLFIK.A pomyślałeś o jednej prostej sprawie ,o co była ta sprawa w sądzie ,nie wiesz ,wiesz tylko tyle ile pisze gazeta.A problem jest w tym że ktoś usilnie chce wyeliminować ich z rynku.a może wspomnij co ty robiłeś 2 lata temu .

    Odpowiedz
    • WOLFIK
    • Dodano 26 kwietnia 2017

    A więc spisek. Tak myślałem . Ha ha ha ha .

    Odpowiedz
    • Wolf
    • Dodano 26 kwietnia 2017

    Wiem co pisze, nie opisuje bzdur i zmyślonych rzeczy tylko fakty , nie jedna Pani tam paruje i pracowała choć 3 lata paruje tam jedna kobieta i wątpię żeby to ona napisała :). Mnóstwo osób się tam przewinęło i większość z nich stwierdzi to samo co ja . Stając w obronie właścicieli musi być Panie rodziną, dobrymi znajomymi albo samymi właścicielami.

    Odpowiedz
    • elaboguś
    • Dodano 26 kwietnia 2017

    Wyglądają na brudasów i są brudasami. I tyle

    Odpowiedz
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *